Bilder från januari 2000

Jag har haft med kameran ett par klubbkvällar under januari och tagit lite bilder. Jag har även använt kameran för att spela in ett par MPEG filmer. Vill du se en bilderna med bättre upplösning (1600 * 1200 pixel) så är det bara att klicka på dem. Observera att Du kan få problem med att de inte ryms på skärmen. Spara dem i så fall på din hårddisk och titta på dem med ett annat program.

Först så var det Georges Od som hamnade i sökaren.

Od lok Od lok

 

Därefter så använde jag kamerans MPEG funktion för att spela in en liten film med Lennart och Georges Ke. Resultatet blev inte helt bra bl.a. eftersom inte alla förstod hur pass bra mikrofonen var.

IKONLadda ner filmen här (000111.mpg) (1,3 MByte).

 

Vid nästa tillfälle så ägnade vi oss att rangera godsvagnar med Ke loket. George har även byggt en modell av SJ litt. K4. Detta är samma lok men moderniserat och försett med överhettare, tryckluftsbroms och ny skorsten. För den som undrar vad George gör just nu så håller han på med en modell av SJ litt. Sa. Hans största problem är hur han skall göra nitarna. Alla tips är välkomna.

När vi tröttnat på att rangera med ånglok körde vi även ett litet passagerar tåg. Denna gång med en ren diesel som dragkraft för att bespara våra passagerare den otäcka kolröken.

Ke bakif Ke framif
Ke med tankvagn Person

 

Även denna gång blev det lite filmer. Nu hade vi fått lite bättre hum om hur kameran fungerade och resultatet blev lite bättre.

IKONLadda ner filmerna här (000118_1.MPG) och här (000118_2.MPG) (båda 1,3 MByte).

Som ett slutligt exempel på att jag ännu inte blivit vän med kameran kan ni se filmen nedan. Kameran ser ut som en vanlig stillbildskamera och har en rektangulär sökare. Naturligt är då att vända på kameran för att få bra bilder tänkte jag. Det funkade dock inte så bra med video. Om det är någon som vet var det finns ett gratis MPEG redigeringsprogram så att jag kan vända på filmen så är jag tacksam om jag får reda på det.

ikonLadda ner filmen här (000118_3.MPG) (1,3 MByte).

Olof


Tillbaka till Noll-punkten Nästa


Copyright (c) 2000 Olof Wickström. All Rights Reserved.

Last modified: January 30, 2000

Olof Wickström