Panoramafoto av anläggningen (foto Olof Wickström).

Statusrapport april 02

Jag kan rekommendera alla MJ klubbar som börjar känna av den viss stagnation att flytta. Lundarallarna flyttar nu som bäst och maken till aktivitet var det längesedan jag såg. Det är naturligtvis mest att göra med H0 banan. Där är det ett styvt arbete att riva banan och att ta tillvara så mycket som möjligt. Det skall bli kul att se vad som händer när grabbarna börjar bygga upp något nytt. Det har föresatt sig att höja kvalitén ytterligare några snäpp. Det talas om att matcha Skövde...

Foto Sven Hägg

För nollans del var flytten inte särskilt dramatisk. Jag fick återigen stöd för min tes att alla anläggningar skall vara transportabla. Vi packade ner allt löst i några lådor och sedan tog George och Lennart och körde över grejorna till den nya lokalen. På Sven Häggs foto kan ni se hur vi packar och sliter.

(Slitet underlättas dock avsevärt om lådan bara innehåller ömtåliga träd som inte får packas alltför tätt.)Foto Sven Hägg

Sven fick även en bild på George då han packade ner vår fina T-semafor. Den kräver extra öm omvårdnad för att klara flytten oskadd.Den nya lokalen innebar att vi fick ett eget utrymme för nollan. Nu slipper vi huka oss under H0 banan. Istället så har vi fått sätta anläggningen på egna ben. Vi passade då på att hissa upp anläggningen rejält till ungefär 130 cm höjd över golvet. Det ger ett helt annat perspektiv på anläggningen. Plötsligt känns allt mycket större. Ljuset blev också mycket bättre. Vilket jag upptäckte då jag plötsligt kunde se rakt igenom ett av våra Hollywood-hus (halvrelief hus i bakkanten). Några skarvar hade släppt och plötsligt kunde man se den vita väggen genom skarvaran. Det var något som jag inte upptäckt i skumrasket under H0 anläggningen.

Foto Olof Wickström

På mig hade det nya läget den effekten att jag fick bygglusten åter. Nu ser man allt som behöver göras. Närmast på tur står att sprida ut lite med Woodland-Scenics produkter så att all kork försvinner fram till utställningen.


Vi kommer nämligen att ställa ut anläggningen vid MJ 2002 på Banmuseet i Ängelholm den 9 - 12 maj. Alla läsare är välkomna att komma dit och titta på oss. Som ni kan se på Sven Häggs fina bild så är George redan i full gång med att provköra banan inför utställningen.

Foto och montage Sven Hägg


Tillbaka till Noll-punkten Nästa


Copyright (c) 2002 Olof Wickström. All Rights Reserved.

Last modified: April 3, 2002

Olof Wickström