Statusrapport 8 Juni

En läsare hörde av sig och efterlyste mer bilder från vår bana. En utmärkt idé tycker jag. Både det där med bilderna och att höra av sig. Det får gärna fler göra. Det är bra att få in idéer och åsikter på vad jag skriver.

Den åttonde juni hade vi fotokväll och jag tog med en digitalkamera. Exponeringsprogrammet i denna var nog inte optimerat för modellfoto men ett par bra bilder blev det. Som alltid med bilder så blir de rätt stora om man skall ha någon behållning av dem. Jag har valt att lägga in bilderna direkt i texten eftersom jag tycker det ökar läsbarheten. Räkna därför med att det tar en liten stund att ladda ner den här sidan om Du använder ett vanligt modem.

BÖJ 50

Georges lilla sötnos på vändskivan. Vem har sagt att nollan tar stor plats? Väljer man bara förebilder som denna så behöver man inte så stora bangårdar.

Georges modell av BÖJ 50 (77 kByte)
 

Teak

George har nu blivit klar med den personvagn som jag berättade om sist. Här tillsammans med ett av hans äldre teakbyggen. Hmm, är det måne dags att börja bygga kontaktledning?

Teaklok med teakvagn (76 kByte)

Hela anläggningen

För att komplettera den här dagboken har jag försökt göra en panorama-bild över anläggningen. Det jag har gjort är att sätta kameran på ett stativ och sedan flyttat den parallellt längs anläggningens framkant medan jag försökt att hålla samma avstånd till framkanten på alla bilderna. Jag har sedan stoppat in alla bilderna i PhotoMagic och försökt foga ihop dem till en bild. Detta arbete hade avgjort underlättats om jag hade haft en kamera med mindre uttalat vidvinkel objektiv och en blixt som kunde lysa upp ända ut till kanten på bilden. (Den här bilden är på 594 Kbyte)
En stoor, breeed panoramabild över den lilla anläggningen.


Tillbaka till Noll-punkten Nästa


Copyright (c) 1999 Olof Wickström. All Rights Reserved.

Last modified: July 7, 1999

Olof Wickström